Off-Season training in functie van de voetbalprestatie.

01 Mei 2016 19:00

Locatie Hasselt, Hasselt

Off-Season training in functie van de voetbalprestatie.

workshop soccer

Voetbal is de laatste jaren geëvolueerd. Het is onmogelijk geworden om als voetballer het te kunnen maken met enkel je voetbaltalent. Daar voetbal een contactsport is en het veel atletisch vermogen van de atleten vraagt is een goede voorbereiding van essentieel belang. Hiervoor organiseert Functionalbody een specifieke off-season trainingsformule ter voorbereiding van het nieuwe voetbalseizoen.

De opbouw van het off-season trainingsprogramma is gebaseerd op specifieke krachtdisbalansen die ontstaan tijdens het voetbalseizoen. Het doel van de trainingssessies is het herwinnen van de structurele balans en het herstellen van de specifieke krachtratio€™s. Zo is bv een optimale quadriceps / hamstringratio nodig voor de start van het nieuwe voetbalseizoen om blessures te verminderen tijdens de intense voetbalperiode.


Wat:

  • Testen en screenen in functie van de voetbalprestatie
  • Individueel mobilisatieprogramma
  • 12 krachttrainingssessies in groepen van 4
  • Trainingslogboeken en off-season trainingsprotocol
  • Recuperatieshake na elke trainingssessie

Voor wie:

  • Spelers vanaf 15 jaar verbonden aan een voetbalclub

Waar:

De trainingen gaan door bij Test & Trainingscentrum Functionalbody in Hasselt.

Heidestraat 4
3500 Hasselt
www.functionalbody.be
Info@functionalbody.be

Data:

  • Elke woensdag en vrijdag van 19.00 uur tot 20.00 uur
  • Start van de eerste sessie eind mei 2016

Prijs:

  • 12 trainingssessies 350 € PP

Coaches:

Christophe GiardinaChris

Eigenaar en oprichter van Test & Trainingscentrum Functionalbody
Gespecialiseerd in bewegingsanalyse, body compositie training en programma design in functie van de sportprestaties. Docent voor de Physical Coaching Academy. Studeerde 3 jaar kinesitherapie aan de universiteit van Hasselt. Poliquin gecertificeerd trainer.

Social media

like-us-on-facebook

Instagram

youtube

Kalender

Lessen

25 maart 2019 20:00 - 21:00

Locatie Hasselt, HasseltLees verder Resterende plaatsen: 8


25 maart 2019 20:00 - 21:00

Locatie HasseltLees verder Resterende plaatsen: 8


26 maart 2019 20:00 - 21:00

Functional BodyLees verder Resterende plaatsen: 8


Nieuwsbrief
Joomla Extensions powered by Joobi

Referenties

Ik ken Christophe en Evie al enkele jaren. Ik deel met hen hun passie voor sport en gezondheid.
Zij waren er bij toen ik mijn eerste stapjes nam in het mountainbiken. 
Nu Christophe het mountainbiken op een lager pitje gezet heeft rijdt hij regelmatig een rit samen met mij. Pure fun uiteraard!
 
In de jaren dat ik bevriend ben met Christophe en Evie heb ik uiteraard ook al kennis gemaakt met Functional Body. Voor al mijn sportgerelateerde kwaaltjes kan ik bij hen terecht. Zo werd ik er al succesvol geholpen voor hielspoor in mijn voetzolen en voor lage rugpijn op de fiets. Momenteel staan we voor de grootste uitdaging tot op heden: de revalidatie van mijn schouderfractuur na een val met de mtb. Alles verloopt voorspoedig en ik twijfel er niet aan dat ook dit een succesverhaal wordt!
Wat mij vooral aanspreekt in de aanpak van Functional Body is niet gewoon de behandeling van de kwetsuur maar het aanpakken van het onderliggende probleem dat de kwetsuur veroorzaakt. Hoe doen ze dit? Alles draait rond balans en evenwicht. Is het lichaam in balans? Is er een evenwicht tussen de rechter- en linker lichaamshelft? Is er een evenwicht tussen kracht en mobiliteit? Via een gestandaardiseerd testprotocol word je lichaam getest om te kijken waar het probleem dat je lichaam in disbalans brengt zich situeert. Dit kan een mobiliteits- of krachtverschil zijn, of een combinatie van beiden. Daarop wordt er een gepersonaliseerd oefenprogramma opgesteld dat in verschillende fases het probleem aanpakt. Je traint niet enkel ter plekke bij hen maar je krijgt ook, indien gewenst en/of noodzakelijk, een gepersonaliseerd oefenprogamma mee om thuis of in de gym af te werken buiten je trainingen bij Functional Body. 
 
Voor mijn vragen over (sport)voeding kan ik ook bij hen terecht. Ook hier kan je rekenen op een persoonlijke aanpak. Ga je voor de ideale sportvoeding, een gezonder eetpatroon of gewichtsverlies: bij Functional Body weten ze wat te doen!
 
Het positivisme en enthousiasme dat Christophe en Evie uitdragen werkt beslist aanstekelijk. Je wordt er echt gemotiveerd en persoonlijk begeleid en dat maakt het verschil! 
 
Wat je doelstelling ook is (conditie opbouwen, gezondheid verbeteren, trainen voor een specifieke uitdaging, krachttraining, voedingsbegeleiding, figuurverbetering, enz.), bij Functional Body weten ze van aanpakken en je kan er zeker van zijn dat je er altijd een persoonlijke begeleiding op maat krijgt. Een programma opgesteld om jouw persoonlijke doelen te verwenzenlijken. Realistisch maar effectief. Ik raad dit voor iedereen aan. Twijfel niet, maak een afspraak. Ik garandeer je dat je er geen spijt van zal krijgen!!
 
 
 
Back to Top