Assess & Correct

07 januari 2017 10:00

Locatie Hasselt, Hasselt

Assess & Correct

Assess Correct 2017 site

Deze opleiding is ontwikkeld naar aanleiding van de toenemende behoefte aan fitness professionals die mensen kunnen helpen met veel voorkomende blessures en klachten aan het bewegingsapparaat. Deze opleiding geeft u naast de aanvullende kennis ook de vaardigheden die nodig zijn om op de juiste en professionele manier samen te werken met deze klanten.


Inhoud

Assess & correct biedt een standaard procedure om beweging te screenen en te remediđren en is ontwikkeld voor trainers en therapeuten. Tijdens deze 3 daagse cursus leer je beweging kritisch analyseren en onderverdelen in sub categorien, om op deze manier de meest efficiente correctionele strategie op te stellen en de belastbaarheid van de klant of atleet te verhogen!

Dag 1 (Sportkledij is vereist!)

Voormiddag:

 • Assessment Theorie
 • Actieve structuren & passieve structuren
 • Neurowetenschappen

Namiddag:

 • Assessment Praktijk
 • Q & A

Dag 2 (Sportkledij is vereist!)

Voormiddag:

 • Bewegingswetenschappen theorie
 • Mobilisation with movement theorie

Namiddag:

 • Correctionele strategie praktijk
 • Mobilisation with movement praktijk
 • Q & A

Dag 3 (Sportkledij is vereist!)

Voormiddag:

 • Manuele mobilisatie technieken theorie

Namiddag:

 • Manuele mobilisatie technieken praktijk
 • Case studie
 • Q & A


Inschrijvingen via PCA
www.physicalcoachingacademy.be/site/assess-correct

Waar:

De trainingen gaan door bij Test & Trainingscentrum Functionalbody in Hasselt.

Heidestraat 4
3500 Hasselt
www.functionalbody.be
Info@functionalbody.be


Coach:

Christophe GiardinaChris

Eigenaar en oprichter van Test & Trainingscentrum Functionalbody
Gespecialiseerd in bewegingsanalyse, body compositie training en programma design in functie van de sportprestaties. Docent voor de Physical Coaching Academy. Studeerde 3 jaar kinesitherapie aan de universiteit van Hasselt. Poliquin gecertificeerd trainer.

Social media

like-us-on-facebook

Instagram

youtube

Kalender

Lessen

25 maart 2019 20:00 - 21:00

Locatie Hasselt, HasseltLees verder Resterende plaatsen: 8


25 maart 2019 20:00 - 21:00

Locatie HasseltLees verder Resterende plaatsen: 8


26 maart 2019 20:00 - 21:00

Functional BodyLees verder Resterende plaatsen: 8


Nieuwsbrief
Joomla Extensions powered by Joobi

Referenties

Ik ken Christophe en Evie al enkele jaren. Ik deel met hen hun passie voor sport en gezondheid.
Zij waren er bij toen ik mijn eerste stapjes nam in het mountainbiken. 
Nu Christophe het mountainbiken op een lager pitje gezet heeft rijdt hij regelmatig een rit samen met mij. Pure fun uiteraard!
 
In de jaren dat ik bevriend ben met Christophe en Evie heb ik uiteraard ook al kennis gemaakt met Functional Body. Voor al mijn sportgerelateerde kwaaltjes kan ik bij hen terecht. Zo werd ik er al succesvol geholpen voor hielspoor in mijn voetzolen en voor lage rugpijn op de fiets. Momenteel staan we voor de grootste uitdaging tot op heden: de revalidatie van mijn schouderfractuur na een val met de mtb. Alles verloopt voorspoedig en ik twijfel er niet aan dat ook dit een succesverhaal wordt!
Wat mij vooral aanspreekt in de aanpak van Functional Body is niet gewoon de behandeling van de kwetsuur maar het aanpakken van het onderliggende probleem dat de kwetsuur veroorzaakt. Hoe doen ze dit? Alles draait rond balans en evenwicht. Is het lichaam in balans? Is er een evenwicht tussen de rechter- en linker lichaamshelft? Is er een evenwicht tussen kracht en mobiliteit? Via een gestandaardiseerd testprotocol word je lichaam getest om te kijken waar het probleem dat je lichaam in disbalans brengt zich situeert. Dit kan een mobiliteits- of krachtverschil zijn, of een combinatie van beiden. Daarop wordt er een gepersonaliseerd oefenprogramma opgesteld dat in verschillende fases het probleem aanpakt. Je traint niet enkel ter plekke bij hen maar je krijgt ook, indien gewenst en/of noodzakelijk, een gepersonaliseerd oefenprogamma mee om thuis of in de gym af te werken buiten je trainingen bij Functional Body. 
 
Voor mijn vragen over (sport)voeding kan ik ook bij hen terecht. Ook hier kan je rekenen op een persoonlijke aanpak. Ga je voor de ideale sportvoeding, een gezonder eetpatroon of gewichtsverlies: bij Functional Body weten ze wat te doen!
 
Het positivisme en enthousiasme dat Christophe en Evie uitdragen werkt beslist aanstekelijk. Je wordt er echt gemotiveerd en persoonlijk begeleid en dat maakt het verschil! 
 
Wat je doelstelling ook is (conditie opbouwen, gezondheid verbeteren, trainen voor een specifieke uitdaging, krachttraining, voedingsbegeleiding, figuurverbetering, enz.), bij Functional Body weten ze van aanpakken en je kan er zeker van zijn dat je er altijd een persoonlijke begeleiding op maat krijgt. Een programma opgesteld om jouw persoonlijke doelen te verwenzenlijken. Realistisch maar effectief. Ik raad dit voor iedereen aan. Twijfel niet, maak een afspraak. Ik garandeer je dat je er geen spijt van zal krijgen!!
 
 
 
Back to Top