Benadering

De media en marketing bedrijven in de fitness- en gezondheidsindustrie maken graag misbruik van onwetende consumenten. Personen die zich net beginnen te wagen aan het fitness-“gebeuren”, welke moeite doen om het bos nog te kunnen zien doorheen de bomen. De industrie probeert hun bullshit producten aan te smeren die een ‘snelle oplossing’ zouden bieden. De meesten geloven deze sprookjes en advertenties (die trouwens op geen enkele wetenschap berust zijn), omdat ze verlangen naar deze ‘quick fix’.

Dit is niet mijn manier van werken. Mijn coaching benadering is 100% wetenschappelijk gefundeerd. Elk principe dat ik gebruik is gevalideerd door evidentie en persoonlijke ervaring.

1 ding dat ik, als coach, mijn cliënten kan beloven is resultaat, maar geen ‘snelle oplossingen’. Sommigen zullen mijn benadering makkelijk vol te houden vinden, terwijl anderen er moeite mee zullen hebben, maar beide zullen het effectief vinden.

Bio

Toen ik 9 jaar geleden voor de eerste keer een gym binnenwandelde, had ik geen flauw benul van wat ik moest doen, hoe ik een fysiek moest opbouwen of hoe de menselijke fysiologie werkte. Wat ik wel had, was passie… Ik kreeg een grote voorliefde voor krachttraining. Het volgende jaar spendeerde ik mijn trainingen met de focus op armen en borst. De ‘pronk’-spieren. Grove fout! Een nog grovere fout was dat ik geen kennis had van menselijke fysiologie en voeding, welke mijn progressie zeer hard tegenhield. Dus begon ik mezelf te onderrichten in sportvoeding, krachttraining en menselijke fysiologie en anatomie.

Het was die passie voor fitheid die de drijfkracht vormde om mijn kinesitherapie diploma te verwerven met een specialisatie in sportblessure preventie en me verder te blijven onderrichten in de trainings- en voedingsprincipes omtrent fitness. In mijn eerste jaar op de universiteit spendeerde ik al mijn vrije tijd in het opzoeken van studies rond voeding en krachttraining. Dat jaar verwierf ik meer kennis over deze onderwerpen dan de 3 jaar voordien gecombineerd! Ik begon het belang te begrijpen van zware compound oefeningen in krachttraining, leerde de menselijke fysiologie kennen, wist hoe de rol van (sport)voeding in elkaar stak en probeerde zoveel mogelijk kennis op te slaan als ik kon. Ik leerde de fundamenten en moeilijkheden die calorieën, macronutriënten, micronutriënten, training splits, volume, frequentie, etc met zich meebracht, kennen. Het jaar dat ik wetenschappelijk gegrond begon te training, maakte ik meer progressie dan de voorgaande 3-4 jaar samen. Hieruit ontstond mijn sterke passie voor wetenschappelijk onderbouwde training- en voedingsbegeleiding.

Opleidingen

 • Kinesitherapie, specialisatie in sportblessure preventie
 • Sporttaping
 • Kinesiotaping
 • Cupping therapie
 • Bayesian Bodybuilding Personal Trainer

Komende opleidingen

 • Dry Needling
 • Program Design

Ervaringen

 • 2 jaar ervaring als kinesitherapeut
 • 2 jaar ervaring als Online Coach bij BodyEvolution
 • 1 jaar ervaring als fitness instructeur bij Olympia te Geel
 • 2 jaar werkzaam als Personal Trainer

Social media

like-us-on-facebook

Instagram

youtube

Kalender

Nieuwsbrief
Joomla Extensions powered by Joobi

Referenties

Ik ken Christophe en Evie al enkele jaren. Ik deel met hen hun passie voor sport en gezondheid.
Zij waren er bij toen ik mijn eerste stapjes nam in het mountainbiken. 
Nu Christophe het mountainbiken op een lager pitje gezet heeft rijdt hij regelmatig een rit samen met mij. Pure fun uiteraard!
 
In de jaren dat ik bevriend ben met Christophe en Evie heb ik uiteraard ook al kennis gemaakt met Functional Body. Voor al mijn sportgerelateerde kwaaltjes kan ik bij hen terecht. Zo werd ik er al succesvol geholpen voor hielspoor in mijn voetzolen en voor lage rugpijn op de fiets. Momenteel staan we voor de grootste uitdaging tot op heden: de revalidatie van mijn schouderfractuur na een val met de mtb. Alles verloopt voorspoedig en ik twijfel er niet aan dat ook dit een succesverhaal wordt!
Wat mij vooral aanspreekt in de aanpak van Functional Body is niet gewoon de behandeling van de kwetsuur maar het aanpakken van het onderliggende probleem dat de kwetsuur veroorzaakt. Hoe doen ze dit? Alles draait rond balans en evenwicht. Is het lichaam in balans? Is er een evenwicht tussen de rechter- en linker lichaamshelft? Is er een evenwicht tussen kracht en mobiliteit? Via een gestandaardiseerd testprotocol word je lichaam getest om te kijken waar het probleem dat je lichaam in disbalans brengt zich situeert. Dit kan een mobiliteits- of krachtverschil zijn, of een combinatie van beiden. Daarop wordt er een gepersonaliseerd oefenprogramma opgesteld dat in verschillende fases het probleem aanpakt. Je traint niet enkel ter plekke bij hen maar je krijgt ook, indien gewenst en/of noodzakelijk, een gepersonaliseerd oefenprogamma mee om thuis of in de gym af te werken buiten je trainingen bij Functional Body. 
 
Voor mijn vragen over (sport)voeding kan ik ook bij hen terecht. Ook hier kan je rekenen op een persoonlijke aanpak. Ga je voor de ideale sportvoeding, een gezonder eetpatroon of gewichtsverlies: bij Functional Body weten ze wat te doen!
 
Het positivisme en enthousiasme dat Christophe en Evie uitdragen werkt beslist aanstekelijk. Je wordt er echt gemotiveerd en persoonlijk begeleid en dat maakt het verschil! 
 
Wat je doelstelling ook is (conditie opbouwen, gezondheid verbeteren, trainen voor een specifieke uitdaging, krachttraining, voedingsbegeleiding, figuurverbetering, enz.), bij Functional Body weten ze van aanpakken en je kan er zeker van zijn dat je er altijd een persoonlijke begeleiding op maat krijgt. Een programma opgesteld om jouw persoonlijke doelen te verwenzenlijken. Realistisch maar effectief. Ik raad dit voor iedereen aan. Twijfel niet, maak een afspraak. Ik garandeer je dat je er geen spijt van zal krijgen!!
 
 
 
Back to Top