Benadering

De media en marketing bedrijven in de fitness- en gezondheidsindustrie maken graag misbruik van onwetende consumenten. Personen die zich net beginnen te wagen aan het fitness-“gebeuren”, welke moeite doen om het bos nog te kunnen zien doorheen de bomen. De industrie probeert hun bullshit producten aan te smeren die een ‘snelle oplossing’ zouden bieden. De meesten geloven deze sprookjes en advertenties (die trouwens op geen enkele wetenschap berust zijn), omdat ze verlangen naar deze ‘quick fix’.

Dit is niet mijn manier van werken. Mijn coaching benadering is 100% wetenschappelijk gefundeerd. Elk principe dat ik gebruik is gevalideerd door evidentie en persoonlijke ervaring.

1 ding dat ik, als coach, mijn cliënten kan beloven is resultaat, maar geen ‘snelle oplossingen’. Sommigen zullen mijn benadering makkelijk vol te houden vinden, terwijl anderen er moeite mee zullen hebben, maar beide zullen het effectief vinden.

Bio

Toen ik 9 jaar geleden voor de eerste keer een gym binnenwandelde, had ik geen flauw benul van wat ik moest doen, hoe ik een fysiek moest opbouwen of hoe de menselijke fysiologie werkte. Wat ik wel had, was passie… Ik kreeg een grote voorliefde voor krachttraining. Het volgende jaar spendeerde ik mijn trainingen met de focus op armen en borst. De ‘pronk’-spieren. Grove fout! Een nog grovere fout was dat ik geen kennis had van menselijke fysiologie en voeding, welke mijn progressie zeer hard tegenhield. Dus begon ik mezelf te onderrichten in sportvoeding, krachttraining en menselijke fysiologie en anatomie.

Het was die passie voor fitheid die de drijfkracht vormde om mijn kinesitherapie diploma te verwerven met een specialisatie in sportblessure preventie en me verder te blijven onderrichten in de trainings- en voedingsprincipes omtrent fitness. In mijn eerste jaar op de universiteit spendeerde ik al mijn vrije tijd in het opzoeken van studies rond voeding en krachttraining. Dat jaar verwierf ik meer kennis over deze onderwerpen dan de 3 jaar voordien gecombineerd! Ik begon het belang te begrijpen van zware compound oefeningen in krachttraining, leerde de menselijke fysiologie kennen, wist hoe de rol van (sport)voeding in elkaar stak en probeerde zoveel mogelijk kennis op te slaan als ik kon. Ik leerde de fundamenten en moeilijkheden die calorieën, macronutriënten, micronutriënten, training splits, volume, frequentie, etc met zich meebracht, kennen. Het jaar dat ik wetenschappelijk gegrond begon te training, maakte ik meer progressie dan de voorgaande 3-4 jaar samen. Hieruit ontstond mijn sterke passie voor wetenschappelijk onderbouwde training- en voedingsbegeleiding.

Opleidingen

 • Kinesitherapie, specialisatie in sportblessure preventie
 • Sporttaping
 • Kinesiotaping
 • Cupping therapie
 • Bayesian Bodybuilding Personal Trainer

Komende opleidingen

 • Dry Needling
 • Program Design

Ervaringen

 • 2 jaar ervaring als kinesitherapeut
 • 2 jaar ervaring als Online Coach bij BodyEvolution
 • 1 jaar ervaring als fitness instructeur bij Olympia te Geel
 • 2 jaar werkzaam als Personal Trainer

Bij Functional Body Kinesitherapie wordt u eerst grondig onderzocht, waarna een gepaste diagnose wordt gesteld. Aan de hand daarvan worden behandelingstechnieken toegepast om uw lichaam weer in balans te brengen. Daarnaast geven we u ook graag oefeningen op maat en bijkomend advies mee, bijvoorbeeld met betrekking tot uw houding.

De praktijk

Door onze state-of-the-art praktijkruimte en oefenruimte met een grote gamma aan cardio- en krachttoestellen, verleend onze praktijk zich tot de ideale setting voor cardiale, pulmonale en reconditionering patiënten. Dit, gecombineerd met onze expertise, zorgt ervoor dat Functional Body de perfecte plaats is voor uitgebreide, functionele revalidatie.

U kunt bij ons terecht voor…

- Reconditionering 

(hartfalen, obesitas, longaandoeningen,...)

- Postoperatieve revalidatie 

(prothesen, spondylodesen,...)

- Chronische aandoeningen 

(MS, ALS, Bechterew, Crohn,...)

- Rug- & nekklachten

- Manuele therapie

- Cupping

- Dry needling

- Sport- & Kinesiotaping

FAQ’s

Wanneer kan ik bij Functional Body terecht voor kinesitherapie?

U kan, op afspraak, elke dag bij ons terecht tussen 8u-21u.

Hoe maak ik een afspraak?

Dit kan op het volgende telefoonnummer: 0486/74.94.58.

Hoeveel kost een behandeling?

Een behandeling kost 22,26 EUR (sessie van 30 minuten). U krijgt hiervan het overgrote deel terugbetaald van uw ziekenfonds.

Komt u ook op huisbezoek?

Indien nodig, komen we op huisbezoek. Indien uw mobiliteit het evenwel toelaat, raden we sterk aan om naar Functional Body te komen. Daar hebben we immers een state-of-the-art behandel- en oefenruimte, die uw revalidatie enkel ten goede komt.

Kan ik makkelijk parkeren bij Functional Body?

Ja, we hebben een grote privé parking ter beschikking.

Hoe verloopt mijn eerste afspraak?

Om een optimale behandeling te kunnen garanderen wordt er in onze praktijk altijd uitgegaan van een goed anamnese gesprek en klinisch onderzoek. Hierbij staat uw probleemstelling centraal. Op basis van verzamelde gegevens wordt er een werkingshypothese opgesteld waarbij de gepaste behandeling wordt gestart.

Wat neem je best mee bij uw eerste afspraak?

·      Klevertje van de ziekenkas

·      Identiteitskaart

·      Voorschrift van de dokter

·      (Eventuele vorige verslagen of beeldvorming)

Voor meer vragen kan u ons altijd contacteren op: 0486/74.94.58

Hormonale balans

Je gezond en vitaal voelen, je lichaamssamenstelling veranderen,… eender wat je doelstelling is; dit is alleen maar mogelijk als je hormonaal in balans bent. Hormonen reguleren onze stofwisseling, hoe we ons mentaal voelen en op welke plekken van ons lichaam we vet opslaan.

Bioprint is een test systeem dat ontwikkeld is door Canadees kracht coach Chrales poliquin. Aan de hand van 14 huidplooimetingen wordt nagegaan welke hormonen er teveel of te weinig werken. De resultaten van de huidplooimetingen worden met elkaar vergeleken om op deze manier een strategie op te stellen om je lichaam terug optimaal te laten functioneren.

Zo zijn bv de kin en de kaak huidplooimetingen verantwoordelijk voor je bijnier functie. Veel stress zal deze sites verhogen waardoor je sympathisch zenuwstelsel, je zenuwstels wat zorgt voor actie overuren gaat maken. Stress reductie en aangepaste suppletie zal dit probleem verminderen.

Ook wordt er nagegaan of je lichaam efficiënt omgaat bij het eten van koolhydraten. De subscapulaire huidplooimeting, de midaxelaire, supraliacale en buikhuidplooimeting zijn bepalend voor welke voeding wel of niet bij jou profiel past.

Je nachtrust en herstel van je lichaam wordt gemeten aan de hand van je kuit, en knie huidplooimetingen. Een optimaal herstel en een goede nachtrust is van essentieel belang om je lichaam te doen regenereren en je lichaamssamenstelling te veranderen. Ook je trainngprotocol wordt aangepast aan de hand van jou profiel. Wil je optimaal resultaat behalen dan is bioprint de oplossing om je doelstelling te bereiken.

Geen dieet

Een gezond voedingspatroon is een levensstijl, GEEN dieet.

Diëten werkt niet of vaak maar tijdig. Vele diëten verlagen het metabolisme dwz dat we in rust minder calorieën verbranden. Ons lichaam probeert dit te compenseren door de spiermassa te verminderen en de voeding zoveel mogelijk als vet op te slaan. Het resultaat is dat we de wijzer op de weegschaal naar beneden zien gaan maar er slechter uitzien zonder kleren.

Een gezond voedingspatroon, de juiste voeding nuttigen aan de hand van jou hormonaal profiel, zorgt ervoor dat je lichaamssamenstelling verandert. Maw je metabolisme in rust verhoogt, je spiermassa verhoogt en je vetpercentage verlaagt zelfs op de plekken waar het voordien onmogelijk was om vet te verliezen.

Is je voeding optimaal voor jouw profiel, dan wordt er aanvullend gewerkt met voedingssuppletie van de hoogste kwaliteit om je lichaam te ondersteunen. Er is een overvloed aan voedingssupplementen op de markt. Wij werken enkel met de supplementen van Thorne. Thorne is een garantie voor gezondheid en kwaliteit. De producten zijn lichaamseigen en worden door ons lichaam optimaal opgenomen.

Enkele bioprint richtlijnen:

-          vermijd zoveel mogelijk snelle suikers (brood, pasta, frisdranken, alcohol…)

-          2 tot 4 maal per week krachttraining is nodig om je lichaamssamenstelling te veranderen

-          reduceer stress (neem dagelijks tijd voor jezelf, lees iets wat je ontspant, …)

-          volgende basis supplementen zijn onmisbaar voor een goede gezondheid ( vitamine D, magnesium, multivitamine)

Bioprint

Ik wens graag meer informatie!

 

 

 

 

 

 

 

 

Bent u zelfstandig Personal Trainer en op zoek naar een leuke baan?

Wij zijn steeds op zoek naar enthousiaste gekwalificeerde trainers die met passie voor sport het beroep van personal trainer willen uitoefenen.

Stuur ons je cv door en wie weet kunnen we jou binnenkort verwelkomen in ons team!

Algemeen

Het onderstaande is van toepassing op de webpagina. Door de webpagina te gebruiken stemt u in met deze disclaimer.


Privacy verklaring

U kunt deze website bezoeken zonder ons mee te delen wie u bent of enige informatie over uzelf te verschaffen. Er zijn echter situaties waarbij wij informatie van u nodig hebben om bijvoorbeeld met u te corresponderen, een reservering te plaatsen dan wel een inschrijving te verwezenlijken. Wij streven ernaar u dat te allen tijde te laten weten voordat wij persoonlijke informatie via internet verzamelen.
Deze website houdt door middel van een teller het aantal bezoekers bij, de websites waar zij van afkomstig zijn en via welke provider men toegang heeft tot het internet. De resultaten worden uitsluitend in geaggregeerde en in niet tot individuele personen herleidbare vorm gebruikt . Verzamelde (persoons)gegevens worden niet aan derden verkocht of ter beschikking gesteld. Dit behoudens speciale omstandigheden, bijvoorbeeld indien wettelijk vereist. Tevens kunt u op ieder gewenst moment verzoeken uw gegevens uit onze bestanden te laten verwijderen.

Uitsluiting van aansprakelijkheid

Alle informatie op deze webpagina is bedoeld voor persoonlijk gebruik. Aan de informatie kunnen geen rechten worden ontleend. Wijzigingen en typefouten worden voorbehouden. Wij spannen ons in om de informatie op deze webpagina zo volledig en nauwkeurig mogelijk te laten zijn.
functionalbody aanvaardt geen enkele verantwoordelijkheid voor schade op welke manier dan ook ontstaan door gebruik, onvolledigheid of onjuistheid van de aangeboden informatie op deze website.

Beschikbaarheid

De informatie en aanbevelingen op deze website kunnen zonder voorafgaande waarschuwing of kennisgeving worden gewijzigd. Wij spannen ons in om deze webpagina zo veel mogelijk beschikbaar te stellen, maar wij aanvaarden geen enkele aansprakelijkheid voor eventuele gevolgen van (tijdelijke) niet-beschikbaarheid.

Auteursrechten en intellectuele eigendomsrechten

Het auteursrecht op deze website berust bij functionalbody of bij derden welke met toestemming dit (beeld)materiaal beschikbaar hebben gesteld aan functionalbody. Vermenigvuldiging in wat voor vorm dan ook is alleen toegestaan na voorafgaande toestemming door functionalbody.

Social media

like-us-on-facebook

Instagram

youtube

Kalender

Lessen

21 maart 2019 20:00

Functional BodyLees verder Resterende plaatsen: 8


22 maart 2019 20:00 - 21:00

Functional BodyLees verder Resterende plaatsen: 8


23 maart 2019 09:00 - 10:00

Functional BodyLees verder Resterende plaatsen: 8


Nieuwsbrief
Joomla Extensions powered by Joobi

Referenties

Ik ken Christophe en Evie al enkele jaren. Ik deel met hen hun passie voor sport en gezondheid.
Zij waren er bij toen ik mijn eerste stapjes nam in het mountainbiken. 
Nu Christophe het mountainbiken op een lager pitje gezet heeft rijdt hij regelmatig een rit samen met mij. Pure fun uiteraard!
 
In de jaren dat ik bevriend ben met Christophe en Evie heb ik uiteraard ook al kennis gemaakt met Functional Body. Voor al mijn sportgerelateerde kwaaltjes kan ik bij hen terecht. Zo werd ik er al succesvol geholpen voor hielspoor in mijn voetzolen en voor lage rugpijn op de fiets. Momenteel staan we voor de grootste uitdaging tot op heden: de revalidatie van mijn schouderfractuur na een val met de mtb. Alles verloopt voorspoedig en ik twijfel er niet aan dat ook dit een succesverhaal wordt!
Wat mij vooral aanspreekt in de aanpak van Functional Body is niet gewoon de behandeling van de kwetsuur maar het aanpakken van het onderliggende probleem dat de kwetsuur veroorzaakt. Hoe doen ze dit? Alles draait rond balans en evenwicht. Is het lichaam in balans? Is er een evenwicht tussen de rechter- en linker lichaamshelft? Is er een evenwicht tussen kracht en mobiliteit? Via een gestandaardiseerd testprotocol word je lichaam getest om te kijken waar het probleem dat je lichaam in disbalans brengt zich situeert. Dit kan een mobiliteits- of krachtverschil zijn, of een combinatie van beiden. Daarop wordt er een gepersonaliseerd oefenprogramma opgesteld dat in verschillende fases het probleem aanpakt. Je traint niet enkel ter plekke bij hen maar je krijgt ook, indien gewenst en/of noodzakelijk, een gepersonaliseerd oefenprogamma mee om thuis of in de gym af te werken buiten je trainingen bij Functional Body. 
 
Voor mijn vragen over (sport)voeding kan ik ook bij hen terecht. Ook hier kan je rekenen op een persoonlijke aanpak. Ga je voor de ideale sportvoeding, een gezonder eetpatroon of gewichtsverlies: bij Functional Body weten ze wat te doen!
 
Het positivisme en enthousiasme dat Christophe en Evie uitdragen werkt beslist aanstekelijk. Je wordt er echt gemotiveerd en persoonlijk begeleid en dat maakt het verschil! 
 
Wat je doelstelling ook is (conditie opbouwen, gezondheid verbeteren, trainen voor een specifieke uitdaging, krachttraining, voedingsbegeleiding, figuurverbetering, enz.), bij Functional Body weten ze van aanpakken en je kan er zeker van zijn dat je er altijd een persoonlijke begeleiding op maat krijgt. Een programma opgesteld om jouw persoonlijke doelen te verwenzenlijken. Realistisch maar effectief. Ik raad dit voor iedereen aan. Twijfel niet, maak een afspraak. Ik garandeer je dat je er geen spijt van zal krijgen!!
 
 
 
Back to Top