Hormonale balans

Je gezond en vitaal voelen, je lichaamssamenstelling veranderen,… eender wat je doelstelling is; dit is alleen maar mogelijk als je hormonaal in balans bent. Hormonen reguleren onze stofwisseling, hoe we ons mentaal voelen en op welke plekken van ons lichaam we vet opslaan.

Bioprint is een test systeem dat ontwikkeld is door Canadees kracht coach Chrales poliquin. Aan de hand van 14 huidplooimetingen wordt nagegaan welke hormonen er teveel of te weinig werken. De resultaten van de huidplooimetingen worden met elkaar vergeleken om op deze manier een strategie op te stellen om je lichaam terug optimaal te laten functioneren.

Zo zijn bv de kin en de kaak huidplooimetingen verantwoordelijk voor je bijnier functie. Veel stress zal deze sites verhogen waardoor je sympathisch zenuwstelsel, je zenuwstels wat zorgt voor actie overuren gaat maken. Stress reductie en aangepaste suppletie zal dit probleem verminderen.

Ook wordt er nagegaan of je lichaam efficiënt omgaat bij het eten van koolhydraten. De subscapulaire huidplooimeting, de midaxelaire, supraliacale en buikhuidplooimeting zijn bepalend voor welke voeding wel of niet bij jou profiel past.

Je nachtrust en herstel van je lichaam wordt gemeten aan de hand van je kuit, en knie huidplooimetingen. Een optimaal herstel en een goede nachtrust is van essentieel belang om je lichaam te doen regenereren en je lichaamssamenstelling te veranderen. Ook je trainngprotocol wordt aangepast aan de hand van jou profiel. Wil je optimaal resultaat behalen dan is bioprint de oplossing om je doelstelling te bereiken.

Geen dieet

Een gezond voedingspatroon is een levensstijl, GEEN dieet.

Diëten werkt niet of vaak maar tijdig. Vele diëten verlagen het metabolisme dwz dat we in rust minder calorieën verbranden. Ons lichaam probeert dit te compenseren door de spiermassa te verminderen en de voeding zoveel mogelijk als vet op te slaan. Het resultaat is dat we de wijzer op de weegschaal naar beneden zien gaan maar er slechter uitzien zonder kleren.

Een gezond voedingspatroon, de juiste voeding nuttigen aan de hand van jou hormonaal profiel, zorgt ervoor dat je lichaamssamenstelling verandert. Maw je metabolisme in rust verhoogt, je spiermassa verhoogt en je vetpercentage verlaagt zelfs op de plekken waar het voordien onmogelijk was om vet te verliezen.

Is je voeding optimaal voor jouw profiel, dan wordt er aanvullend gewerkt met voedingssuppletie van de hoogste kwaliteit om je lichaam te ondersteunen. Er is een overvloed aan voedingssupplementen op de markt. Wij werken enkel met de supplementen van Thorne. Thorne is een garantie voor gezondheid en kwaliteit. De producten zijn lichaamseigen en worden door ons lichaam optimaal opgenomen.

Enkele bioprint richtlijnen:

-          vermijd zoveel mogelijk snelle suikers (brood, pasta, frisdranken, alcohol…)

-          2 tot 4 maal per week krachttraining is nodig om je lichaamssamenstelling te veranderen

-          reduceer stress (neem dagelijks tijd voor jezelf, lees iets wat je ontspant, …)

-          volgende basis supplementen zijn onmisbaar voor een goede gezondheid ( vitamine D, magnesium, multivitamine)

Bioprint

Ik wens graag meer informatie!

 

 

 

 

 

 

 

 

Social media

like-us-on-facebook

Instagram

youtube

Kalender

Lessen

21 februari 2019 20:00

Functional BodyLees verder Resterende plaatsen: 6


22 februari 2019 20:00 - 21:00

Functional BodyLees verder Resterende plaatsen: 8


23 februari 2019 09:00 - 10:00

Functional BodyLees verder Resterende plaatsen: 7


Nieuwsbrief
Joomla Extensions powered by Joobi

Referenties

Ik ken Christophe en Evie al enkele jaren. Ik deel met hen hun passie voor sport en gezondheid.
Zij waren er bij toen ik mijn eerste stapjes nam in het mountainbiken. 
Nu Christophe het mountainbiken op een lager pitje gezet heeft rijdt hij regelmatig een rit samen met mij. Pure fun uiteraard!
 
In de jaren dat ik bevriend ben met Christophe en Evie heb ik uiteraard ook al kennis gemaakt met Functional Body. Voor al mijn sportgerelateerde kwaaltjes kan ik bij hen terecht. Zo werd ik er al succesvol geholpen voor hielspoor in mijn voetzolen en voor lage rugpijn op de fiets. Momenteel staan we voor de grootste uitdaging tot op heden: de revalidatie van mijn schouderfractuur na een val met de mtb. Alles verloopt voorspoedig en ik twijfel er niet aan dat ook dit een succesverhaal wordt!
Wat mij vooral aanspreekt in de aanpak van Functional Body is niet gewoon de behandeling van de kwetsuur maar het aanpakken van het onderliggende probleem dat de kwetsuur veroorzaakt. Hoe doen ze dit? Alles draait rond balans en evenwicht. Is het lichaam in balans? Is er een evenwicht tussen de rechter- en linker lichaamshelft? Is er een evenwicht tussen kracht en mobiliteit? Via een gestandaardiseerd testprotocol word je lichaam getest om te kijken waar het probleem dat je lichaam in disbalans brengt zich situeert. Dit kan een mobiliteits- of krachtverschil zijn, of een combinatie van beiden. Daarop wordt er een gepersonaliseerd oefenprogramma opgesteld dat in verschillende fases het probleem aanpakt. Je traint niet enkel ter plekke bij hen maar je krijgt ook, indien gewenst en/of noodzakelijk, een gepersonaliseerd oefenprogamma mee om thuis of in de gym af te werken buiten je trainingen bij Functional Body. 
 
Voor mijn vragen over (sport)voeding kan ik ook bij hen terecht. Ook hier kan je rekenen op een persoonlijke aanpak. Ga je voor de ideale sportvoeding, een gezonder eetpatroon of gewichtsverlies: bij Functional Body weten ze wat te doen!
 
Het positivisme en enthousiasme dat Christophe en Evie uitdragen werkt beslist aanstekelijk. Je wordt er echt gemotiveerd en persoonlijk begeleid en dat maakt het verschil! 
 
Wat je doelstelling ook is (conditie opbouwen, gezondheid verbeteren, trainen voor een specifieke uitdaging, krachttraining, voedingsbegeleiding, figuurverbetering, enz.), bij Functional Body weten ze van aanpakken en je kan er zeker van zijn dat je er altijd een persoonlijke begeleiding op maat krijgt. Een programma opgesteld om jouw persoonlijke doelen te verwenzenlijken. Realistisch maar effectief. Ik raad dit voor iedereen aan. Twijfel niet, maak een afspraak. Ik garandeer je dat je er geen spijt van zal krijgen!!
 
 
 
Back to Top