Succesverhalen


Enkele jaren geleden begon men trainingsmakker Christophe Giardina samen met zijn vriendin Evie een eigen zaak functionalbody genoemd.Hun streefdoel en motivatie is mensen helpen sneller te herstellen na blessures of gewoon een op maat van de sporter uitgekiend PERSOONLIJK trainingsprogramma.

Ik ben Kris De Nef en heb lange tijd gesukkeld met lage rug klachten.

Begin vorig jaar maakte ik een afspraak bij Functionalbody.

De eerste keer gaat Christophe na door middel van een testprogramma waar de zwakke schakels zich bevinden(als die er al waren bij mij hihihi), bij mij wezen de testen uit dat er een behoorlijk krachtverschil was tussen mijn linker en rechter been. Erger was het mobiliteitsverschil dat bijna de helft zo groot was.

Het trainingsprogramma dat vervolgens werd uitgewerkt en tijdens de eerste bezoeken samen uitgevoerd zorgden voor een SPECTACULAIRE verbetering van in de eerste plaats (en het belangrijkste) de mobiliteit.

De motivatie en het positivisme van Christophe en Evie zorgen ervoor dat je tijdens de trainingsessies net dat ietsje meer en beetje verder gaat voor snellere resultaten. De volgende stap is het krachtverschil gelijk brengen met soms gek uitziende (laat ons zeggen niet alledaagse) bewegingen en oefeningen wordt er hard aan gewerkt! Weer wordt er eerst samen getraind om de oefeningen op een zo goed mogelijke manier uit te voeren. Vervolgens kreeg ik een schema mee om de oefeningen zelf in de gym verder te zetten.

Na enkele weken worden de testen overgedaan en indien nodig het programma aangepast.

De volgende testen wezen uit dat de mobiliteit zo goed als hetzelfde waren en het krachtverschil was ook bijna evenredig.

Maar veel belangrijker voor mij was het PIJNLOOS GENIETEN VAN DEN BIKE!

We voeren dan nog netjes enkele keren per week onze oefeningen uit en naast het FEIT dat deze super zijn voor je lichaam zijn ze ook perfect voor sporters die hun maximale kracht / lenigheid/uithouding kortom sportieve prestaties op eender welk niveau willen verbeteren! MERCIEKES CHRISTOPHE & EVIE

IK ZOU ZEGGEN IEDEREEN FUNCTIONEEL BEWEGEN VER EEN FUNCTIONALBODY

Kris de Nef

Al van jongs af aan was ik zwaar. Ik werkte de laatste jaren rond de 90 uur per week, was helemaal niet sportief en wist ook niet wat ik nu juist wel of niet mocht eten. Vorig jaar kwam de wilskracht om er effectief iets aan te doen.

Na een positief intake gesprek met Evie zijn we 2x per week intensief beginnen trainen.Goal? Fitter zijn, minstens 15kg verliezen en conditie opbouwen, kortom een gezondere levensstijl. Ze leerde me de do’s en don’ts van de paleo levenswijze, bracht mijn lichaam in balans, leerde me joggen en sprinten, liet me tot het uiterste gaan en genieten.Zo ben ik ondertussen 20 kg aan lichaamsvet verloren en werken we nu samen aan de laatste 5 kg. Evie weet zich als begeleidster op een uitstekende en uiterst empathische manier in te leven in mijn fysieke en mentale mogelijkheden.

Uiteindelijk bleek dit een van de beste beslissingen die ik al ooit heb genomen, bedankt Functional Body!

Kristien Follon

Door mijn druk beroepsleven maakte ik geen tijd vrij om op regelmatige basis te sporten en bewust met mijn voeding bezig te zijn. Dit resulteerde in 15 extra kilo’s. Na 10 jaar te hebben gefocust op het uitbouwen van mijn eigen bedrijf, besliste ik eind 2013 dat het daarom dringend tijd was om sport en mijn gezondheid terug op de voorgrond te plaatsen. Door op mijn voeding te letten (minder te eten, kiezen voor lightproducten, suikers vermijden) en mijn koersfiets en MTB terug van onder het stof te halen, lukte het mij om 8 kg gewicht te verliezen. De echte vooruitgang kwam er echter pas vanaf eind 2014.

Toen ben ik begonnen te trainen bij Functional Body, 2 keer per week een groepsles en ik was meteen verkocht. Een weldoordacht programma waarbij alle spiergroepen aan bod kwamen. Door het enthousiasme en de professionaliteit van Christopheen Evie is het eenvoudig uw sportieve grenzen te verleggen. Na 1 maand was het resultaat al zichtbaar onder de vorm van meer spieropbouw. Het was ook op dat ogenblik dat Evie en Christophe mij hebben laten kennismaken met de PALEO-levensstijl. Deze manier van eten gaat terug naar de basis, namelijk „eten zoals een oermens”: minder snelle koolhydraten en deze vervangen door veel groeten, fruit en noten. Deze verandering in mijn eetpatroon in combinatie met de trainingen bij functional body, resulteerde erin dat ik nu, na 1.5 jaar, 15 kg lichter ben, meer kracht heb en dat de energie en zin om te trainen nooit groter zijn geweest. Ook op de mountainbike was er een duidelijke vooruitgang, meer kracht op de pedalen en door een sterker bovenlichaam, geen last meer van de onderrug tijdens slopende toertochten. Eind april brak ik mijn elleboog tijdens een MTB-rit in Houffalize. Naast de fysieke pijn, had ik voornamelijk schrik om mijn opgebouwde conditie terug te verliezen. Na een motiverend telefoontje van Christophe, realiseerde ik mij dat ik bij Functional Body op de juiste begeleiding kon rekenen om ondanks mijn elleboogbreuk toch te kunnen blijven trainen. Er werden aangepaste schema’s gemaakt en de groepslessen werden ingeruild voor one-on-one sessies. Uiteindelijk had ik toch nog 1 goeie arm en 2 goeie benen! We concentreerden ons op squads om kracht in de benen bij te winnen zodat ik hier nadien voordeel van zou hebben als ik terug op de fiets zat. 2 weken nadat de elleboog uit het gips mocht (10 dagen gips) begonnen we terug met een geleidelijke belasting van de herstellende arm. Dit resulteerde in een super snelle revalidatie, waarbij ik na 4 weken terug op de koersfiets zat en na 8 weken kon deelnemen aan La raid des hautes Fagnes, the ultimate bike marathon in Belgium. Ik legde de 115 km met 3.100 hoogtemeters vlot af en kon stellen dat ik sterker reed na de revalidatie in vergelijking met ervoor.
Het wijzigen van mijn eetgewoontes en de doordachte trainingsprogramma’s hebben zonder twijfel mijn leven positief gewijzigd. En stiekem ben ik ook wel fier op de bijnaam die jullie voor mij bedachten; Spartan Thanx Evie en Christphe voor jullie enthousiasme en jullie professionaliteit, de persoonlijke aanpak werkt!

Jeroen Maesen

Na 2 jaar op eigen houtje geprobeerd te hebben om overtollige kilo’s te verliezen en mijn lichaam in shape te krijgen bleef ik, na een eindstand van 0 kilo’s kwijt, totaal verward achter over wat je nu wel en niet mag eten, wat er wel en niet goed is voor je lijf en een heleboel andere vragen die bleven rijzen na het lezen van talloze dieetfabels. Met de 30 die aardig dicht in de buurt kwam en een huwelijk in het vooruitzicht besloot ik dat het tijd was om mijn vriend Ben op te trommelen en op zoek te gaan naar professionele hulp.

Via een vriendin kwamen we bij Functional Body terecht. Na een intake gesprek om coach Evie wat beter te leren en kennen en waarin wij onze noden en wensen konden uiten, konden we aan de slag.

Samenwerken met Evie was een absolute verademing. Ze bouwde rustig aan onze trainingen op zodat ons lichaam, en wij ook, kon wennen en we, zonder risico op blessures, spierkracht en uithouding konden opbouwen. De trainingen die Evie voor ons opstelde waren heel erg gevarieerd, soms moordend maar never nooit saai!

Ook wat voeding betreft heeft Evie ons veel bijgeleerd. Toen we hoorden dat voedingswaren zoals brood, pasta aardappelen en uiteraard ook chips, onze grootse guilty pleasure, uit den boze waren hebben we even geslikt en gefronst. Maar geëngageerd als we zijn hebben we Evie’s advies opgevolgd en kwamen we tot onze eigen verbazing tot de vaststelling dat het niet zo moeilijk is om gezond te eten. Je moet het gewoon willen en beseffen dat dit geen tijdelijk dieet is, maar een levenswijze. Evie leerde ons variëren met vlees, vis, groenten en fruit en elke dag iets anders lekkers klaar te maken.

De grootste motivatie voor mij was Evie zelf. Geen enkele mail of sms om te vragen of bepaalde voedingswaren een goede keuze waren, of we ons zorgen moesten maken over een spierpijn, of bepaalde oefeningen konden of toch te belastend waren, was haar te veel. Ook tijdens de trainingen nam Evie haar tijd om onze vragen te beantwoorden en ons advies te geven zonder daarbij op de klok te kijken. Die persoonlijke aanpak en het gevoel dat er iemand onvoorwaardelijk achter ons stond was een gigantische motivatie.

Vandaag, 4 maanden en 9 (ik) en 13 (Ben) kilo later voelen we ons super. We voelen ons fitter, gezonder, energieker en zien er strakker uit. Er blijft werk aan de winkel maar dankzij Evie kennen we de basis van een gezond leven en zijn we gemotiveerd om op eigen houtje verder te gaan met gezond eten en stellen we ons eigen trainingen samen die we thuis afwerken. Ook de hamstringblessure die me al twee jaar parten speelde en waar ik ondertussen mee had leren leven is verdwenen.

Eeuwige dankbaarheid, Evie!

Kim & Ben

Zes maanden geleden stapte ik voor het eerst binnen bij Functional Body. De jaren van “uitstel komt afstel” waren voorbij! Mijn doelstellingen waren terug fit worden, mijn lichaam algemeen te versterken en spiermassa op te bouwen.

Vanaf de eerste kennismaking met Christophe wist ik dat ik de ideale personal trainer gevonden had. Nu, zes maanden van vele intensieve trainingen later zijn mijn oorspronkelijke doelstellingen bereikt en worden mijn grenzen zelfs verlegd. Ik voel me beter dan ooit tevoren en mijn lichamelijke transformatie is opmerkelijk. Dat resultaat heb ik te danken aan een gezonde en evenwichtige voeding en aan de creatieve en weldoordachte trainingsschema’s van Christophe. Als ik aan Christophe denk komen er woorden in mij op zoals enthousiast, aanstekelijk, grappig, gepassioneerd, geïnteresseerd, leergierig maar vooral bekwaam. Zijn kennis en de manier waarop hij die vertaald naar de praktijk zijn uitzonderlijk. Hij doet je begrijpen hoe je lichaam werkt en hoe het reageert op de impulsen van de trainingen. Dat hele pakket maakt dat je met veel meer bezig bent dan “maar” oefeningen doen. Alle bewegingspatronen en schema’s worden individueel opgesteld en aangepast aan jouw bewegelijkheid, eventuele beperkingen en doelstellingen. Op maat zeg maar, met de grote K van Kennis en Kwaliteit.

Christophe, ik dank je van harte voor de coaching en de vriendschap. You are my hero!
Bestuurder van een familiale KMO

Sacha Geerts

Ik ken Christophe en Evie al enkele jaren. Ik deel met hen hun passie voor sport en gezondheid. Zij waren er bij toen ik mijn eerste stapjes nam in het mountainbiken.
Nu Christophe het mountainbiken op een lager pitje gezet heeft rijdt hij regelmatig een rit samen met mij. Pure fun uiteraard!

In de jaren dat ik bevriend ben met Christophe en Evie heb ik uiteraard ook al kennis gemaakt met Functional Body. Voor al mijn sportgerelateerde kwaaltjes kan ik bij hen terecht. Zo werd ik er al succesvol geholpen voor hielspoor in mijn voetzolen en voor lage rugpijn op de fiets. Momenteel staan we voor de grootste uitdaging tot op heden: de revalidatie van mijn schouderfractuur na een val met de mtb. Alles verloopt voorspoedig en ik twijfel er niet aan dat ook dit een succesverhaal wordt! Wat mij vooral aanspreekt in de aanpak van Functional Body is niet gewoon de behandeling van de kwetsuur maar het aanpakken van het onderliggende probleem dat de kwetsuur veroorzaakt. Hoe doen ze dit? Alles draait rond balans en evenwicht. Is het lichaam in balans? Is er een evenwicht tussen de rechter- en linker lichaamshelft? Is er een evenwicht tussen kracht en mobiliteit? Via een gestandaardiseerd testprotocol word je lichaam getest om te kijken waar het probleem dat je lichaam in disbalans brengt zich situeert. Dit kan een mobiliteits- of krachtverschil zijn, of een combinatie van beiden. Daarop wordt er een gepersonaliseerd oefenprogramma opgesteld dat in verschillende fases het probleem aanpakt. Je traint niet enkel ter plekke bij hen maar je krijgt ook, indien gewenst en/of noodzakelijk, een gepersonaliseerd oefenprogamma mee om thuis of in de gym af te werken buiten je trainingen bij Functional Body.

Voor mijn vragen over (sport)voeding kan ik ook bij hen terecht. Ook hier kan je rekenen op een persoonlijke aanpak. Ga je voor de ideale sportvoeding, een gezonder eetpatroon of gewichtsverlies: bij Functional Body weten ze wat te doen!

Het positivisme en enthousiasme dat Christophe en Evie uitdragen werkt beslist aanstekelijk. Je wordt er echt gemotiveerd en persoonlijk begeleid en dat maakt het verschil!

Wat je doelstelling ook is (conditie opbouwen, gezondheid verbeteren, trainen voor een specifieke uitdaging, krachttraining, voedingsbegeleiding, figuurverbetering, enz.), bij Functional Body weten ze van aanpakken en je kan er zeker van zijn dat je er altijd een persoonlijke begeleiding op maat krijgt. Een programma opgesteld om jouw persoonlijke doelen te verwenzenlijken. Realistisch maar effectief. Ik raad dit voor iedereen aan. Twijfel niet, maak een afspraak. Ik garandeer je dat je er geen spijt van zal krijgen!!

Valerie Heeren