Program design Tim Mathis

5 dingen die ik heb geleerd tijdens de cursus program design

Tim Mathis,

1)    De wetenschap achter herhalingen, sets, tempo en rust.
Je leert hoe en waarom we juiste deze parameters hanteren. Bijvoorbeeld: het aantal herhalingen bepaalt de andere 3 variabelen. Hoe meer ervaring in krachttraining, hoe lager je aantal herhalingen kan zijn. Op deze manier ga je op neuraal niveau trainen en meer motorische eenheden rekruteren.

2)    Less is more!
Misschien wel de belangrijkste zin die iedereen moet onthouden als het over krachttraining gaat. Geen programma’s met eindeloze oefeningen en 3 uur trainen. Neen! Een goed doordacht trainingsprogramma, dat voldoet aan de werkpunten van de persoon in kwestie. 4 tot 6 oefeningen max en een kern die maximum 60 minuten duurt. Simpel toch?

3)    Werk je zwaktes weg en wordt sterker!
Mensen zijn geneigd om altijd enkel de dingen te trainen waar ze goed in zijn. Durf net je zwakke punten weg te werken! Je zal zien dat je een enorme progressie zal maken in je krachttraining carrière.

4)    Deload. Wanneer en hoe deload ik trainingen?
Hoe kan ik een deload sessie toch nog interessant maken? Je leert hoe je dit correct aanpakt zodat de klant met voldoening buiten wandelt, want tenslotte de prijs van je sessie wil je niet deloaden…

5)    Uitvoeringen van oefeningen.
Voor mij persoonlijk is de uitvoering van oefeningen het belangrijkste. Ik ben een detail man. Geen 100% correcte vorm, geen oefening. In programma design bekijk je een hele reeks mogelijke oefeningen waarmee je aan de slag kan. Je bekijkt de uitvoering kritisch, leert in welk programma je ze kan implementeren en bij welke doelgroepen.

Deze cursus is een must voor iedereen die bezig is met krachttraining. Je leert hoe je effectief resultaten kan behalen, voor jezelf of met klanten. Niemand gaat progressie maken door zomaar wat te doen in de gym.
De man die deze cursus geeft is zeer goed opgeleid. Christophe brengt het beste van vele toppers samen en giet het in één cursus. Hij is zeer benaderbaar en kan goed lesgeven. Het grote nadeel is dat wanneer je deze cursus hebt gevolgd, je hoogstwaarschijnlijk de andere cursussen ook zal willen volgen. Aangezien ons beroep zo een ruim gegeven is, en je niet genoeg kennis kan verwerven. Ik heb het dan over de cursus Assess & Correct. Je zal zien dat mobiliteit een enorm belangrijke factor is in de wereld van krachttraining. Voor mij is een slechte mobiliteit de meest belemmerde factor in krachttraining. Ik besteed al mijn energie in de eerste maand om dit op een aanvaardbaar niveau te krijgen, zodat we met de volledige ROM kunnen trainen. Hoe je dit doet leer je onder andere in Assess & Correct.

Inschrijving Program Design via PCA:
http://www.physicalcoachingacademy.be/nl/onze-formaties/program-design

Resectie: Tim Mathis, Eigenaar en trainer van Stronger Me Personal Training
https://www.facebook.com/StrongerMe-Personal-Training-1782470412033511/?fref=ts

Social media

like-us-on-facebook

Instagram

youtube

Kalender

Lessen

21 februari 2019 20:00

Functional BodyLees verder Resterende plaatsen: 6


22 februari 2019 20:00 - 21:00

Functional BodyLees verder Resterende plaatsen: 8


23 februari 2019 09:00 - 10:00

Functional BodyLees verder Resterende plaatsen: 7


Nieuwsbrief
Joomla Extensions powered by Joobi

Referenties

Ik ken Christophe en Evie al enkele jaren. Ik deel met hen hun passie voor sport en gezondheid.
Zij waren er bij toen ik mijn eerste stapjes nam in het mountainbiken. 
Nu Christophe het mountainbiken op een lager pitje gezet heeft rijdt hij regelmatig een rit samen met mij. Pure fun uiteraard!
 
In de jaren dat ik bevriend ben met Christophe en Evie heb ik uiteraard ook al kennis gemaakt met Functional Body. Voor al mijn sportgerelateerde kwaaltjes kan ik bij hen terecht. Zo werd ik er al succesvol geholpen voor hielspoor in mijn voetzolen en voor lage rugpijn op de fiets. Momenteel staan we voor de grootste uitdaging tot op heden: de revalidatie van mijn schouderfractuur na een val met de mtb. Alles verloopt voorspoedig en ik twijfel er niet aan dat ook dit een succesverhaal wordt!
Wat mij vooral aanspreekt in de aanpak van Functional Body is niet gewoon de behandeling van de kwetsuur maar het aanpakken van het onderliggende probleem dat de kwetsuur veroorzaakt. Hoe doen ze dit? Alles draait rond balans en evenwicht. Is het lichaam in balans? Is er een evenwicht tussen de rechter- en linker lichaamshelft? Is er een evenwicht tussen kracht en mobiliteit? Via een gestandaardiseerd testprotocol word je lichaam getest om te kijken waar het probleem dat je lichaam in disbalans brengt zich situeert. Dit kan een mobiliteits- of krachtverschil zijn, of een combinatie van beiden. Daarop wordt er een gepersonaliseerd oefenprogramma opgesteld dat in verschillende fases het probleem aanpakt. Je traint niet enkel ter plekke bij hen maar je krijgt ook, indien gewenst en/of noodzakelijk, een gepersonaliseerd oefenprogamma mee om thuis of in de gym af te werken buiten je trainingen bij Functional Body. 
 
Voor mijn vragen over (sport)voeding kan ik ook bij hen terecht. Ook hier kan je rekenen op een persoonlijke aanpak. Ga je voor de ideale sportvoeding, een gezonder eetpatroon of gewichtsverlies: bij Functional Body weten ze wat te doen!
 
Het positivisme en enthousiasme dat Christophe en Evie uitdragen werkt beslist aanstekelijk. Je wordt er echt gemotiveerd en persoonlijk begeleid en dat maakt het verschil! 
 
Wat je doelstelling ook is (conditie opbouwen, gezondheid verbeteren, trainen voor een specifieke uitdaging, krachttraining, voedingsbegeleiding, figuurverbetering, enz.), bij Functional Body weten ze van aanpakken en je kan er zeker van zijn dat je er altijd een persoonlijke begeleiding op maat krijgt. Een programma opgesteld om jouw persoonlijke doelen te verwenzenlijken. Realistisch maar effectief. Ik raad dit voor iedereen aan. Twijfel niet, maak een afspraak. Ik garandeer je dat je er geen spijt van zal krijgen!!
 
 
 
Back to Top