steven Cams

Hallo,


Mijn naam is Steven Cams, graag wil ik via deze weg mijn ervaring delen over Functional Body, de manier waarop ik begeleid werd door Christophe.
Ik ben al 25 jaar voetbalscheidsrechter. In oktober 2015 scheurde mijn linker-achillespees tijdens een spurtoefening volledig af. Een zware kwetsuur, eerst zes weken gips en daarna een lange revalidatie stonden me te wachten...
Zes maanden na de operatie, na lang revalideren via de klassieke kinesitherapie, begon ik terug met loopoefeningen.
Echter, hoe meer ik liep, hoe moeilijker het werd. Heel moeizaam lopen, pijn, veel reactie de dag nadien, geen progressie, totaal geen spurtsnelheid meer...
Logisch gevolg, ik faalde in augustus 2016 voor de fysieke proeven die de scheidsrechters opgelegd krijgen voor aanvang van het nieuwe seizoen.
Op dat moment was ik ervan overtuigd dat mijn scheidsrechterscarrière ten einde was.

Een collega raadde me aan om eens langs te gaan bij Christophe van Functional Body, hij had er al veel goeds van gehoord...
Ik maakte een afspraak met Christophe, er volgde een verkennend gesprek, ik legde hem uit dat ik graag wilde slagen voor de herkansingen van de testen op 15 oktober.
Christophe legde me uit dat mijn revalidatie verre van voltooid was. Hij stelde een trainingsplan op, gebaseerd op drie grote pijlers : krachttraining, voedingsadvies en conditietraining, met als doelstelling slagen voor de testen op 15 oktober.
Door de specifieke krachttraining, met de juiste oefeningen, ging het steeds beter. In een eerste fase mocht ik zelfs geen looptraining doen, ik hield mijn conditie echter op peil door de StrongMan-training.
En de aangepaste voeding betekende geen slaafs dieet, integendeel, honger heb ik nooit gehad... In een latere fase, toen ik de looptraining had mogen hervatten, werd er ook gewerkt op looptechniek/spurttechniek.
En het heeft geloond, op 15 oktober slaagde ik voor de fysieke proeven, sedertdien ben ik terug actief als scheidsrechter in 1ste Provinciale Limburg.
Het heeft moeite, inspanning en doorzettingsvermogen gekost, maar zonder de professionele en motiverende begeleiding van Christophe zou het nooit gelukt zijn.
Thanks Christophe, and keep up the good work !

Steven Cams.

Social media

like-us-on-facebook

Instagram

youtube

Kalender

Lessen

21 februari 2019 20:00

Functional BodyLees verder Resterende plaatsen: 6


22 februari 2019 20:00 - 21:00

Functional BodyLees verder Resterende plaatsen: 8


23 februari 2019 09:00 - 10:00

Functional BodyLees verder Resterende plaatsen: 7


Nieuwsbrief
Joomla Extensions powered by Joobi

Referenties

Ik ken Christophe en Evie al enkele jaren. Ik deel met hen hun passie voor sport en gezondheid.
Zij waren er bij toen ik mijn eerste stapjes nam in het mountainbiken. 
Nu Christophe het mountainbiken op een lager pitje gezet heeft rijdt hij regelmatig een rit samen met mij. Pure fun uiteraard!
 
In de jaren dat ik bevriend ben met Christophe en Evie heb ik uiteraard ook al kennis gemaakt met Functional Body. Voor al mijn sportgerelateerde kwaaltjes kan ik bij hen terecht. Zo werd ik er al succesvol geholpen voor hielspoor in mijn voetzolen en voor lage rugpijn op de fiets. Momenteel staan we voor de grootste uitdaging tot op heden: de revalidatie van mijn schouderfractuur na een val met de mtb. Alles verloopt voorspoedig en ik twijfel er niet aan dat ook dit een succesverhaal wordt!
Wat mij vooral aanspreekt in de aanpak van Functional Body is niet gewoon de behandeling van de kwetsuur maar het aanpakken van het onderliggende probleem dat de kwetsuur veroorzaakt. Hoe doen ze dit? Alles draait rond balans en evenwicht. Is het lichaam in balans? Is er een evenwicht tussen de rechter- en linker lichaamshelft? Is er een evenwicht tussen kracht en mobiliteit? Via een gestandaardiseerd testprotocol word je lichaam getest om te kijken waar het probleem dat je lichaam in disbalans brengt zich situeert. Dit kan een mobiliteits- of krachtverschil zijn, of een combinatie van beiden. Daarop wordt er een gepersonaliseerd oefenprogramma opgesteld dat in verschillende fases het probleem aanpakt. Je traint niet enkel ter plekke bij hen maar je krijgt ook, indien gewenst en/of noodzakelijk, een gepersonaliseerd oefenprogamma mee om thuis of in de gym af te werken buiten je trainingen bij Functional Body. 
 
Voor mijn vragen over (sport)voeding kan ik ook bij hen terecht. Ook hier kan je rekenen op een persoonlijke aanpak. Ga je voor de ideale sportvoeding, een gezonder eetpatroon of gewichtsverlies: bij Functional Body weten ze wat te doen!
 
Het positivisme en enthousiasme dat Christophe en Evie uitdragen werkt beslist aanstekelijk. Je wordt er echt gemotiveerd en persoonlijk begeleid en dat maakt het verschil! 
 
Wat je doelstelling ook is (conditie opbouwen, gezondheid verbeteren, trainen voor een specifieke uitdaging, krachttraining, voedingsbegeleiding, figuurverbetering, enz.), bij Functional Body weten ze van aanpakken en je kan er zeker van zijn dat je er altijd een persoonlijke begeleiding op maat krijgt. Een programma opgesteld om jouw persoonlijke doelen te verwenzenlijken. Realistisch maar effectief. Ik raad dit voor iedereen aan. Twijfel niet, maak een afspraak. Ik garandeer je dat je er geen spijt van zal krijgen!!
 
 
 
Back to Top