Alessio Alessandro

In deze rubriek zetten we iedere week één van de mensen die bij FunctionalBody trainen in de kijker.

Deze week is het de beurt aan Alessio Alessandro, 19jaar, voetballer bij westerlo, traint sinds eind september 2015 bij FunctionalBody.

Hoe ben je bij FunctionalBody terecht gekomen?
Via Bjorn Poels, die ik ken van bij mijn vorige club krc genk.

Met welke doelstelling ben je gekomen en heb je deze intussen bereikt?
Ik wou vooral sterker, sneller, worden in functie van mijn voetbalprestaties. Ook wou ik nog scherper staan, eigenlijk meer een echte atleet, topsporter worden. Ik ben nu al sterker en sneller geworden, en sta ook scherper, maar ik wil vooruitgang blijven maken en dit is iets wat je niet voor een paar maanden doet. Ik ben van mening dat je dit zeker moet blijven doen zolang je op niveau speelt.

Waarom heb je voor FunctionalBody gekozen?
Omdat ik veel positieve reacties had gehoord over functionalbody en na mijn eerste gesprek met Christophe had ik het gevoel dat het er heel professioneel aan toe ging en mijn gevoel was ook juist! Het sprak me ook aan dat ze zoveel kennis over voeding hebben want dat is toch een heel belangrijk onderdeel.

Wat is je het meest bijgebleven van het trainen bij FunctionalBody?
Dat het er heel persoonlijk aan toe gaat, niks is te veel. Dat je echt volgens een plan werkt en dat alles wordt aangepast aan je trainings- en matchdagen.

Wat heb je bijgeleerd op het gebied van gezondheid?
Ik heb heel veel bijgeleerd op het gebied van gezondheid, dat nachtrust belangrijk is wist ik al, maar op het gebied van voeding had ik nog heel veel te leren en nu weet ik heel goed hoe ik moet eten, ieder lichaam is anders en je krijgt echt een persoonlijke aanpak i.v.m. voeding.

Dit wil ik nog graag kwijt…
Ik ben heel tevreden dat ik bij functionalbody kan trainen. Christophe is een toptrainer die me al heel veel heeft bijgeleerd. Hopelijk kan ik nog vele jaren met hem samenwerken!

Social media

like-us-on-facebook

Instagram

youtube

Kalender

Lessen

19 november 2018 20:00 - 21:00

Locatie Hasselt, HasseltLees verder Resterende plaatsen: 7


19 november 2018 20:00 - 21:00

Locatie HasseltLees verder Resterende plaatsen: 8


20 november 2018 20:00 - 21:00

Functional BodyLees verder Resterende plaatsen: 8


Nieuwsbrief
Joomla Extensions powered by Joobi

Referenties

Ik ken Christophe en Evie al enkele jaren. Ik deel met hen hun passie voor sport en gezondheid.
Zij waren er bij toen ik mijn eerste stapjes nam in het mountainbiken. 
Nu Christophe het mountainbiken op een lager pitje gezet heeft rijdt hij regelmatig een rit samen met mij. Pure fun uiteraard!
 
In de jaren dat ik bevriend ben met Christophe en Evie heb ik uiteraard ook al kennis gemaakt met Functional Body. Voor al mijn sportgerelateerde kwaaltjes kan ik bij hen terecht. Zo werd ik er al succesvol geholpen voor hielspoor in mijn voetzolen en voor lage rugpijn op de fiets. Momenteel staan we voor de grootste uitdaging tot op heden: de revalidatie van mijn schouderfractuur na een val met de mtb. Alles verloopt voorspoedig en ik twijfel er niet aan dat ook dit een succesverhaal wordt!
Wat mij vooral aanspreekt in de aanpak van Functional Body is niet gewoon de behandeling van de kwetsuur maar het aanpakken van het onderliggende probleem dat de kwetsuur veroorzaakt. Hoe doen ze dit? Alles draait rond balans en evenwicht. Is het lichaam in balans? Is er een evenwicht tussen de rechter- en linker lichaamshelft? Is er een evenwicht tussen kracht en mobiliteit? Via een gestandaardiseerd testprotocol word je lichaam getest om te kijken waar het probleem dat je lichaam in disbalans brengt zich situeert. Dit kan een mobiliteits- of krachtverschil zijn, of een combinatie van beiden. Daarop wordt er een gepersonaliseerd oefenprogramma opgesteld dat in verschillende fases het probleem aanpakt. Je traint niet enkel ter plekke bij hen maar je krijgt ook, indien gewenst en/of noodzakelijk, een gepersonaliseerd oefenprogamma mee om thuis of in de gym af te werken buiten je trainingen bij Functional Body. 
 
Voor mijn vragen over (sport)voeding kan ik ook bij hen terecht. Ook hier kan je rekenen op een persoonlijke aanpak. Ga je voor de ideale sportvoeding, een gezonder eetpatroon of gewichtsverlies: bij Functional Body weten ze wat te doen!
 
Het positivisme en enthousiasme dat Christophe en Evie uitdragen werkt beslist aanstekelijk. Je wordt er echt gemotiveerd en persoonlijk begeleid en dat maakt het verschil! 
 
Wat je doelstelling ook is (conditie opbouwen, gezondheid verbeteren, trainen voor een specifieke uitdaging, krachttraining, voedingsbegeleiding, figuurverbetering, enz.), bij Functional Body weten ze van aanpakken en je kan er zeker van zijn dat je er altijd een persoonlijke begeleiding op maat krijgt. Een programma opgesteld om jouw persoonlijke doelen te verwenzenlijken. Realistisch maar effectief. Ik raad dit voor iedereen aan. Twijfel niet, maak een afspraak. Ik garandeer je dat je er geen spijt van zal krijgen!!
 
 
 
Back to Top