Tim

In deze rubriek zetten we iedere week één van de mensen die bij FunctionalBody trainen in de kijker.
Deze week is het de beurt aan Tim Lisens, 32 jaar, werkzaam in de bouw en transport.
traint sinds september 2014 bij FunctionalBody.

Hoe ben je bij FunctionalBody terecht gekomen?
Via Christophe zijn broer Tommy.

Met welke doelstelling ben je gekomen en heb je deze intussen bereikt?
In 2009 ben ik gestopt met competitie waterskiracen en met sport in het algemeen. Hierdoor voelde ik me fysiek en mentaal niet meer goed in mijn vel. Vetpercentage was enorm gestegen en het kriebelde terug om te beginnen met waterskiracen. Omdat ik zelf niet wist hoe ik dit op 1 winter terug in orde zou krijgen, heb ik professionele hulp gezocht. Mijn voornaamste doelstelling was vetpercentage naar beneden krijgen en kracht bijwinnen. Afgelopen zomer ben ik Belgisch Kampioen waterskiracen F2 geworden, dus ik denk wel dat het eerste doel bereikt is.

Waarom heb je voor FunctionalBody gekozen?
De professionele aanpak, het aanbod aan materiaal om te trainen en een super gemotiveerde trainer die zelf ook enorm bezig is met zijn gezondheid en lichaam, wat een bewijs is dat hun aanpak werkt.
Ook het aanbod om groepstrainingen te volgen is een meerwaarde, omdat je in groep elkaar kan helpen net dat tikkeltje meer te doen.

Wat is je het meest bijgebleven van het trainen bij FunctionalBody?
Tijdens de trainingen 1 op 1 drijft Christophe u tot het uiterste en net dat stapje meer. Ik ben terug moeten beginnen van 0 en heb in 1,5 jaar tijd geen enkele blessure gehad, wat aangeeft dat hij wel degelijk weet waarmee hij bezig is.
De Strongmantrainingen op zaterdag blijven altijd hangen! Doodgaan en blijven gaan!


Wat heb je bijgeleerd op het gebied van gezondheid?
Voeding en nachtrust zijn 2 essentiële elementen voor uw gezondheid. Als je deze 2 onder controle krijgt, ga je jezelf beter voelen, zowel fysiek als mentaal. Minder vermoeid, minder pijn aan gewrichten en spieren, het werkt ook positief op je gemoed.

Dit wil ik nog graag kwijt…
No pain No gain!
Ik wil graag het hele team van Functional Body en in het bijzonder Christophe Giardina voor de aangename trainingen, waar er hard gewerkt wordt, maar waar er ook plaats is voor humor. Hopelijk kunnen we nog lange tijd samenwerken en samen nieuwe doelstellingen bereiken!

Social media

like-us-on-facebook

Instagram

youtube

Kalender

Lessen

19 november 2018 20:00 - 21:00

Locatie Hasselt, HasseltLees verder Resterende plaatsen: 7


19 november 2018 20:00 - 21:00

Locatie HasseltLees verder Resterende plaatsen: 8


20 november 2018 20:00 - 21:00

Functional BodyLees verder Resterende plaatsen: 8


Nieuwsbrief
Joomla Extensions powered by Joobi

Referenties

Ik ken Christophe en Evie al enkele jaren. Ik deel met hen hun passie voor sport en gezondheid.
Zij waren er bij toen ik mijn eerste stapjes nam in het mountainbiken. 
Nu Christophe het mountainbiken op een lager pitje gezet heeft rijdt hij regelmatig een rit samen met mij. Pure fun uiteraard!
 
In de jaren dat ik bevriend ben met Christophe en Evie heb ik uiteraard ook al kennis gemaakt met Functional Body. Voor al mijn sportgerelateerde kwaaltjes kan ik bij hen terecht. Zo werd ik er al succesvol geholpen voor hielspoor in mijn voetzolen en voor lage rugpijn op de fiets. Momenteel staan we voor de grootste uitdaging tot op heden: de revalidatie van mijn schouderfractuur na een val met de mtb. Alles verloopt voorspoedig en ik twijfel er niet aan dat ook dit een succesverhaal wordt!
Wat mij vooral aanspreekt in de aanpak van Functional Body is niet gewoon de behandeling van de kwetsuur maar het aanpakken van het onderliggende probleem dat de kwetsuur veroorzaakt. Hoe doen ze dit? Alles draait rond balans en evenwicht. Is het lichaam in balans? Is er een evenwicht tussen de rechter- en linker lichaamshelft? Is er een evenwicht tussen kracht en mobiliteit? Via een gestandaardiseerd testprotocol word je lichaam getest om te kijken waar het probleem dat je lichaam in disbalans brengt zich situeert. Dit kan een mobiliteits- of krachtverschil zijn, of een combinatie van beiden. Daarop wordt er een gepersonaliseerd oefenprogramma opgesteld dat in verschillende fases het probleem aanpakt. Je traint niet enkel ter plekke bij hen maar je krijgt ook, indien gewenst en/of noodzakelijk, een gepersonaliseerd oefenprogamma mee om thuis of in de gym af te werken buiten je trainingen bij Functional Body. 
 
Voor mijn vragen over (sport)voeding kan ik ook bij hen terecht. Ook hier kan je rekenen op een persoonlijke aanpak. Ga je voor de ideale sportvoeding, een gezonder eetpatroon of gewichtsverlies: bij Functional Body weten ze wat te doen!
 
Het positivisme en enthousiasme dat Christophe en Evie uitdragen werkt beslist aanstekelijk. Je wordt er echt gemotiveerd en persoonlijk begeleid en dat maakt het verschil! 
 
Wat je doelstelling ook is (conditie opbouwen, gezondheid verbeteren, trainen voor een specifieke uitdaging, krachttraining, voedingsbegeleiding, figuurverbetering, enz.), bij Functional Body weten ze van aanpakken en je kan er zeker van zijn dat je er altijd een persoonlijke begeleiding op maat krijgt. Een programma opgesteld om jouw persoonlijke doelen te verwenzenlijken. Realistisch maar effectief. Ik raad dit voor iedereen aan. Twijfel niet, maak een afspraak. Ik garandeer je dat je er geen spijt van zal krijgen!!
 
 
 
Back to Top