Alessio Arm Training

De juiste trainingsprikkel op het juiste moment is van groot belang wanneer we met atleten werken! In-season is het belangrijk dat we onze atleten gezond houden en dat we het verlies aan spiermassa en kracht tegengaan. Vaak is absolute kracht en functionele hypertrofie de beperkende factor bij voetballers. Het trainingsplan dient geschreven te worden rekening houdend met de noden van de atleet en aangepast te worden aan de hand van het voetbal volume van de speler.

In ons centrum ziet de planning van onze spelers er als volgt uit:

  • Training I: Hypertrofie voor de bovenste ledematen, de dag na de wedstrijd. Dit geeft de onderste ledematen tijd om te herstellen en zorgt dat verlies van spiermassa wordt tegen gegaan.

  • Training II: Maximale kracht voor de onderste ledematen. Deze training bevindt zich ver weg van de wedstrijd en wordt uitgevoerd op de vrije dagen van de spelers. Dit type training verhoogt de krachtproductie aan de hand van het lichaamsgewicht van de atleet. Vergelijk deze training met de chiptuning van een wagen! Deze trainingsvorm verhoogt de pk’s van de atleet.

  • Training III: Maximale kracht voor de bovenste ledematen. Vaak zijn de bovenste ledematen te zwak en onderontwikkeld waardoor maximale acceleratie uitblijft. Om maximale sprintsnelheid te produceren moet het torsie-effect wat door het rechterbeen gecreëerd wordt gecounterd worden door de linker torso en visa versa. Geperiodiseerde en geplande krachttraining kan een groot verschil betekenen in het verbeteren van het acceleratie niveau van de atleet.

  • Training IV: Strongman training, 2 dagen voor de wedstrijd. Deze vorm van training creëert oa een metabool trainingseffect en bevordert de circulatie van de sporter. Met deze trainingsvorm verbeteren we de tank van de spelers. Bekijk de tank als het vermogen om 90 minuten te spelen zonder power te verliezen.

4 geplande trainingssessies per week zorgen voor optimale progressie. Dus stop met het willen pamperen van spelers; deze jongens willen niet liever dan trainen, eten, rusten en voetballen!

Meer over het thema periodisatie tijdens de cursus program design:
http://www.functionalbody.be/workshops/program-design.html

Geschreven door Christophe Giardina, eigenaar en trainer van Test & Trainingcentrum Functionalbody

Atleet: Alessio Alessandro, speler bij KVK Westerlo

Social media

like-us-on-facebook

Instagram

youtube

Kalender

Lessen

25 maart 2019 20:00 - 21:00

Locatie Hasselt, HasseltLees verder Resterende plaatsen: 8


25 maart 2019 20:00 - 21:00

Locatie HasseltLees verder Resterende plaatsen: 8


26 maart 2019 20:00 - 21:00

Functional BodyLees verder Resterende plaatsen: 8


Nieuwsbrief
Joomla Extensions powered by Joobi

Referenties

Ik ken Christophe en Evie al enkele jaren. Ik deel met hen hun passie voor sport en gezondheid.
Zij waren er bij toen ik mijn eerste stapjes nam in het mountainbiken. 
Nu Christophe het mountainbiken op een lager pitje gezet heeft rijdt hij regelmatig een rit samen met mij. Pure fun uiteraard!
 
In de jaren dat ik bevriend ben met Christophe en Evie heb ik uiteraard ook al kennis gemaakt met Functional Body. Voor al mijn sportgerelateerde kwaaltjes kan ik bij hen terecht. Zo werd ik er al succesvol geholpen voor hielspoor in mijn voetzolen en voor lage rugpijn op de fiets. Momenteel staan we voor de grootste uitdaging tot op heden: de revalidatie van mijn schouderfractuur na een val met de mtb. Alles verloopt voorspoedig en ik twijfel er niet aan dat ook dit een succesverhaal wordt!
Wat mij vooral aanspreekt in de aanpak van Functional Body is niet gewoon de behandeling van de kwetsuur maar het aanpakken van het onderliggende probleem dat de kwetsuur veroorzaakt. Hoe doen ze dit? Alles draait rond balans en evenwicht. Is het lichaam in balans? Is er een evenwicht tussen de rechter- en linker lichaamshelft? Is er een evenwicht tussen kracht en mobiliteit? Via een gestandaardiseerd testprotocol word je lichaam getest om te kijken waar het probleem dat je lichaam in disbalans brengt zich situeert. Dit kan een mobiliteits- of krachtverschil zijn, of een combinatie van beiden. Daarop wordt er een gepersonaliseerd oefenprogramma opgesteld dat in verschillende fases het probleem aanpakt. Je traint niet enkel ter plekke bij hen maar je krijgt ook, indien gewenst en/of noodzakelijk, een gepersonaliseerd oefenprogamma mee om thuis of in de gym af te werken buiten je trainingen bij Functional Body. 
 
Voor mijn vragen over (sport)voeding kan ik ook bij hen terecht. Ook hier kan je rekenen op een persoonlijke aanpak. Ga je voor de ideale sportvoeding, een gezonder eetpatroon of gewichtsverlies: bij Functional Body weten ze wat te doen!
 
Het positivisme en enthousiasme dat Christophe en Evie uitdragen werkt beslist aanstekelijk. Je wordt er echt gemotiveerd en persoonlijk begeleid en dat maakt het verschil! 
 
Wat je doelstelling ook is (conditie opbouwen, gezondheid verbeteren, trainen voor een specifieke uitdaging, krachttraining, voedingsbegeleiding, figuurverbetering, enz.), bij Functional Body weten ze van aanpakken en je kan er zeker van zijn dat je er altijd een persoonlijke begeleiding op maat krijgt. Een programma opgesteld om jouw persoonlijke doelen te verwenzenlijken. Realistisch maar effectief. Ik raad dit voor iedereen aan. Twijfel niet, maak een afspraak. Ik garandeer je dat je er geen spijt van zal krijgen!!
 
 
 
Back to Top