Birgitte

In de kijker…

In deze rubriek zetten we iedere week één van de mensen die bij FunctionalBody trainen in de kijker. Deze week is het de beurt aan Birgit Moreels, 33 jaar, werkzaam als boekhoudkundig bediende, traint sinds 2015 bij Functional Body.

Hoe ben je bij FunctionalBody terecht gekomen?

Ik ken Christophe en Evi al langer en had al eerder groepstrainingen bij hen gevolgd toen Functional Body nog niet bestond, onze sportieve wegen hadden zich dus al eens gekruist. Mijn man had echter in 2014 beslist om trainingen bij hen te gaan volgen en ik ben hem gevolgd. De resultaten die hij op korte tijd bij Functional Body had gerealiseerd waren overtuigend genoeg om ook de stap te zetten.

Met welke doelstelling ben je gekomen en heb je deze intussen bereikt?

Ik had graag wat meer afwisseling in mijn sportieve activiteiten gebracht. Ik fiets heel veel met de racefiets, ga 2 keer per week spinnen en volg daarnaast ook nog andere groepslessen in de fitnessclub. Bij deze lessen miste ik een stukje krachtgedeelte waarbij alle spiergroepen worden getraind en een begeleiding op mijn eigen niveau. Ik had naast een focus op cardio oefeningen ook nood aan een focus op het verder ontwikkelen van kracht. De strongmantraining weet echter mijn voorliefde voor cardiotrainingen perfect te combineren met het trainen van alle spiergroepen. Na een half jaar merk ik dat ik sterk ben vooruitgegaan. Mijn lichaam is sterker en strakker geworden.

Waarom heb je voor FunctionalBody gekozen?

- De professionele begeleiding

- Training aangepast aan je eigen niveau (ook al train je in een klein groepje)

- Een enthousiast team dat je op de juiste manier weet te motiveren om steeds verder te gaan en door te zetten

Wat is je het meest bijgebleven van het trainen bij FunctionalBody?

Het “instant hapiness-gevoel” na elke training

Wat heb je bijgeleerd op het gebied van gezondheid?

Met trainen alleen kom je er niet als je een gezond en sportief lichaam wil. Bij een gezonde levensstijl hoort naast sporten ook gezonde voeding. Zelf probeer ik zoveel mogelijk groenten te eten en suikers en koolhydraten te beperken. Ook een goede nachtrust vind ik belangrijk. Veel van die dingen heb ik van Evi en Christophe opgepikt.

Dit wil ik nog graag kwijt…

“What doesn’t kill you, makes you stronger”…net zoals Functional Body ;-)!

Social media

like-us-on-facebook

Instagram

youtube

Kalender

Lessen

25 maart 2019 20:00 - 21:00

Locatie Hasselt, HasseltLees verder Resterende plaatsen: 8


25 maart 2019 20:00 - 21:00

Locatie HasseltLees verder Resterende plaatsen: 8


26 maart 2019 20:00 - 21:00

Functional BodyLees verder Resterende plaatsen: 8


Nieuwsbrief
Joomla Extensions powered by Joobi

Referenties

Ik ken Christophe en Evie al enkele jaren. Ik deel met hen hun passie voor sport en gezondheid.
Zij waren er bij toen ik mijn eerste stapjes nam in het mountainbiken. 
Nu Christophe het mountainbiken op een lager pitje gezet heeft rijdt hij regelmatig een rit samen met mij. Pure fun uiteraard!
 
In de jaren dat ik bevriend ben met Christophe en Evie heb ik uiteraard ook al kennis gemaakt met Functional Body. Voor al mijn sportgerelateerde kwaaltjes kan ik bij hen terecht. Zo werd ik er al succesvol geholpen voor hielspoor in mijn voetzolen en voor lage rugpijn op de fiets. Momenteel staan we voor de grootste uitdaging tot op heden: de revalidatie van mijn schouderfractuur na een val met de mtb. Alles verloopt voorspoedig en ik twijfel er niet aan dat ook dit een succesverhaal wordt!
Wat mij vooral aanspreekt in de aanpak van Functional Body is niet gewoon de behandeling van de kwetsuur maar het aanpakken van het onderliggende probleem dat de kwetsuur veroorzaakt. Hoe doen ze dit? Alles draait rond balans en evenwicht. Is het lichaam in balans? Is er een evenwicht tussen de rechter- en linker lichaamshelft? Is er een evenwicht tussen kracht en mobiliteit? Via een gestandaardiseerd testprotocol word je lichaam getest om te kijken waar het probleem dat je lichaam in disbalans brengt zich situeert. Dit kan een mobiliteits- of krachtverschil zijn, of een combinatie van beiden. Daarop wordt er een gepersonaliseerd oefenprogramma opgesteld dat in verschillende fases het probleem aanpakt. Je traint niet enkel ter plekke bij hen maar je krijgt ook, indien gewenst en/of noodzakelijk, een gepersonaliseerd oefenprogamma mee om thuis of in de gym af te werken buiten je trainingen bij Functional Body. 
 
Voor mijn vragen over (sport)voeding kan ik ook bij hen terecht. Ook hier kan je rekenen op een persoonlijke aanpak. Ga je voor de ideale sportvoeding, een gezonder eetpatroon of gewichtsverlies: bij Functional Body weten ze wat te doen!
 
Het positivisme en enthousiasme dat Christophe en Evie uitdragen werkt beslist aanstekelijk. Je wordt er echt gemotiveerd en persoonlijk begeleid en dat maakt het verschil! 
 
Wat je doelstelling ook is (conditie opbouwen, gezondheid verbeteren, trainen voor een specifieke uitdaging, krachttraining, voedingsbegeleiding, figuurverbetering, enz.), bij Functional Body weten ze van aanpakken en je kan er zeker van zijn dat je er altijd een persoonlijke begeleiding op maat krijgt. Een programma opgesteld om jouw persoonlijke doelen te verwenzenlijken. Realistisch maar effectief. Ik raad dit voor iedereen aan. Twijfel niet, maak een afspraak. Ik garandeer je dat je er geen spijt van zal krijgen!!
 
 
 
Back to Top