B Allessio 

Diepe squats zijn een absolute meerwaarde in het ontwerp van een trainingsprogramma. Squats worden vaak maar half uitgevoerd. Bij ons in het centrum bestaan er geen halve squats. Indien iemand beperkt is tijdens het squatten is het belangrijk dat de oorzaak van het probleem gevonden en opgelost wordt! Dit is een thema waar we in de cursus "Assess & Correct" dieper op ingaan (http://www.functionalbody.be/workshops/assess-correct.html)! Zo is een mobiliteits beperking, een motorische controle beperking  of beiden vaak een probleem van een beperkte squat. Tijdens je programma design hoor je in een eerste fase ROM en symmetrie te herstellen. Dit zorgt ervoor dat je in een volgende fase probleemloos kan buigen zonder compensatie gedrag.

Het is belangrijk dat de squat volledig wordt uitgevoerd en anders niet! Wanneer je kniebuiging beperkt uitgevoerd wordt verlies je heupmobiliteit en destabiliseer je het kniegewricht.  De diepe squat heeft alleen maar voordelen wanneer deze op het juiste moment en met de juiste techniek gecoached wordt!

Voordelen van diepe squats:
•    Globale vet reductie
•    Verhoogt globaal spiermassa
•    Grote hormonale respons
•    Verbetert ROM omwille van de Loaded stretch
•    Rekruteert meer VMO (stabiliseert de knie)
•    Lactaat productie indien rep range hoog
•    Rekruteert veel motorische eenheden
•    Veel spiermassa wordt aangesproken
•    Veel potentieel om progressie te maken
•    Leert atleten inertie overwinnen
•    Heeft een invloed op de startsnelheid (0 – 10 meter)

Leer tijdens de cursus "Program Design" welke squat variaties en technieken optimaal zijn om maximale progressie met je klanten en atleten te maken!
(http://www.functionalbody.be/workshops/program-design.html)


Geschreven door Christophe Giardina, eigenaar en trainer van Test & Trainingscentrum Functionalbody
Atleet: Alessio Allesandro speler KVC Westerlo

Social media

like-us-on-facebook

Instagram

youtube

Kalender

Lessen

21 februari 2019 20:00

Functional BodyLees verder Resterende plaatsen: 6


22 februari 2019 20:00 - 21:00

Functional BodyLees verder Resterende plaatsen: 8


23 februari 2019 09:00 - 10:00

Functional BodyLees verder Resterende plaatsen: 7


Nieuwsbrief
Joomla Extensions powered by Joobi

Referenties

Ik ken Christophe en Evie al enkele jaren. Ik deel met hen hun passie voor sport en gezondheid.
Zij waren er bij toen ik mijn eerste stapjes nam in het mountainbiken. 
Nu Christophe het mountainbiken op een lager pitje gezet heeft rijdt hij regelmatig een rit samen met mij. Pure fun uiteraard!
 
In de jaren dat ik bevriend ben met Christophe en Evie heb ik uiteraard ook al kennis gemaakt met Functional Body. Voor al mijn sportgerelateerde kwaaltjes kan ik bij hen terecht. Zo werd ik er al succesvol geholpen voor hielspoor in mijn voetzolen en voor lage rugpijn op de fiets. Momenteel staan we voor de grootste uitdaging tot op heden: de revalidatie van mijn schouderfractuur na een val met de mtb. Alles verloopt voorspoedig en ik twijfel er niet aan dat ook dit een succesverhaal wordt!
Wat mij vooral aanspreekt in de aanpak van Functional Body is niet gewoon de behandeling van de kwetsuur maar het aanpakken van het onderliggende probleem dat de kwetsuur veroorzaakt. Hoe doen ze dit? Alles draait rond balans en evenwicht. Is het lichaam in balans? Is er een evenwicht tussen de rechter- en linker lichaamshelft? Is er een evenwicht tussen kracht en mobiliteit? Via een gestandaardiseerd testprotocol word je lichaam getest om te kijken waar het probleem dat je lichaam in disbalans brengt zich situeert. Dit kan een mobiliteits- of krachtverschil zijn, of een combinatie van beiden. Daarop wordt er een gepersonaliseerd oefenprogramma opgesteld dat in verschillende fases het probleem aanpakt. Je traint niet enkel ter plekke bij hen maar je krijgt ook, indien gewenst en/of noodzakelijk, een gepersonaliseerd oefenprogamma mee om thuis of in de gym af te werken buiten je trainingen bij Functional Body. 
 
Voor mijn vragen over (sport)voeding kan ik ook bij hen terecht. Ook hier kan je rekenen op een persoonlijke aanpak. Ga je voor de ideale sportvoeding, een gezonder eetpatroon of gewichtsverlies: bij Functional Body weten ze wat te doen!
 
Het positivisme en enthousiasme dat Christophe en Evie uitdragen werkt beslist aanstekelijk. Je wordt er echt gemotiveerd en persoonlijk begeleid en dat maakt het verschil! 
 
Wat je doelstelling ook is (conditie opbouwen, gezondheid verbeteren, trainen voor een specifieke uitdaging, krachttraining, voedingsbegeleiding, figuurverbetering, enz.), bij Functional Body weten ze van aanpakken en je kan er zeker van zijn dat je er altijd een persoonlijke begeleiding op maat krijgt. Een programma opgesteld om jouw persoonlijke doelen te verwenzenlijken. Realistisch maar effectief. Ik raad dit voor iedereen aan. Twijfel niet, maak een afspraak. Ik garandeer je dat je er geen spijt van zal krijgen!!
 
 
 
Back to Top