1 voet 2 retina

Onze voeten en het retina van de enkels zijn zeer rijk aan sensorische en proprioceptieve informatie. Informatie die ons zowel bewust, maar 99 % van de tijd onbewust, zeer snel doet reageren en anticiperen. De fascia onder de voet en het retina van de enkel zijn een enorm belangrijk gebied om gezond te houden. In sporten zoals voetbal, hockey, skiën … waar er constant impact is thv van deze gebieden of waar de voeten extreem vast zitten in de schoenen verstoort men dit systeem. Door de voet en enkel belasting reageert ons lichaam door de structuur van het weefsel te veranderen. Deze verandering heeft een invloed op onze sensorische en proprioceptieve informatie maw dit systeem doet niet meer wat het moet doen. Dit is een reden waarom voetballers hun enkels vaak omslaan en daarom tapen om meer controle te verkrijgen! Dit is echter een tijdelijke oplossing en zal het probleem alleen maar verergeren.

Een manier om dit te behandelen is door faciale behandeling. De 2 snelste manieren om dit te doen is door acupunctuur of door het gebruik van de FAT tool (Fascial Abrasial Tool). De wrijving van de FAT tool haalt spanning uit het weefsel waardoor de bewegingsuitslag instant vergroot. Ook herstelt de sensorische en proprioceptieve informatie zich spontaan door het juiste gebruik van de tool. Deze verbetering heeft direct een invloed op de controle en timing van de beweging.

In de cursus Assess & correct leer je hoe je spanning in bepaalde weefsels opspoort en op de meest efficiënte manier behandelt.
http://www.functionalbody.be/workshops/assess-correct.html

Wil je meer weten over de FAT tool, check dan de website van het FIT institute. De cursussen van Dr Scapatticci zijn een enorme meerwaarde voor iedereen die met training of behandelen bezig is!
http://wts.fat-tool.com/

Referenties Dr Scapatticci
Geschreven door Christophe Giardina eigenaar en trainer van Test en Trainingscentrum Functionalbody

Social media

like-us-on-facebook

Instagram

youtube

Kalender

Lessen

21 februari 2019 20:00

Functional BodyLees verder Resterende plaatsen: 6


22 februari 2019 20:00 - 21:00

Functional BodyLees verder Resterende plaatsen: 8


23 februari 2019 09:00 - 10:00

Functional BodyLees verder Resterende plaatsen: 7


Nieuwsbrief
Joomla Extensions powered by Joobi

Referenties

Ik ken Christophe en Evie al enkele jaren. Ik deel met hen hun passie voor sport en gezondheid.
Zij waren er bij toen ik mijn eerste stapjes nam in het mountainbiken. 
Nu Christophe het mountainbiken op een lager pitje gezet heeft rijdt hij regelmatig een rit samen met mij. Pure fun uiteraard!
 
In de jaren dat ik bevriend ben met Christophe en Evie heb ik uiteraard ook al kennis gemaakt met Functional Body. Voor al mijn sportgerelateerde kwaaltjes kan ik bij hen terecht. Zo werd ik er al succesvol geholpen voor hielspoor in mijn voetzolen en voor lage rugpijn op de fiets. Momenteel staan we voor de grootste uitdaging tot op heden: de revalidatie van mijn schouderfractuur na een val met de mtb. Alles verloopt voorspoedig en ik twijfel er niet aan dat ook dit een succesverhaal wordt!
Wat mij vooral aanspreekt in de aanpak van Functional Body is niet gewoon de behandeling van de kwetsuur maar het aanpakken van het onderliggende probleem dat de kwetsuur veroorzaakt. Hoe doen ze dit? Alles draait rond balans en evenwicht. Is het lichaam in balans? Is er een evenwicht tussen de rechter- en linker lichaamshelft? Is er een evenwicht tussen kracht en mobiliteit? Via een gestandaardiseerd testprotocol word je lichaam getest om te kijken waar het probleem dat je lichaam in disbalans brengt zich situeert. Dit kan een mobiliteits- of krachtverschil zijn, of een combinatie van beiden. Daarop wordt er een gepersonaliseerd oefenprogramma opgesteld dat in verschillende fases het probleem aanpakt. Je traint niet enkel ter plekke bij hen maar je krijgt ook, indien gewenst en/of noodzakelijk, een gepersonaliseerd oefenprogamma mee om thuis of in de gym af te werken buiten je trainingen bij Functional Body. 
 
Voor mijn vragen over (sport)voeding kan ik ook bij hen terecht. Ook hier kan je rekenen op een persoonlijke aanpak. Ga je voor de ideale sportvoeding, een gezonder eetpatroon of gewichtsverlies: bij Functional Body weten ze wat te doen!
 
Het positivisme en enthousiasme dat Christophe en Evie uitdragen werkt beslist aanstekelijk. Je wordt er echt gemotiveerd en persoonlijk begeleid en dat maakt het verschil! 
 
Wat je doelstelling ook is (conditie opbouwen, gezondheid verbeteren, trainen voor een specifieke uitdaging, krachttraining, voedingsbegeleiding, figuurverbetering, enz.), bij Functional Body weten ze van aanpakken en je kan er zeker van zijn dat je er altijd een persoonlijke begeleiding op maat krijgt. Een programma opgesteld om jouw persoonlijke doelen te verwenzenlijken. Realistisch maar effectief. Ik raad dit voor iedereen aan. Twijfel niet, maak een afspraak. Ik garandeer je dat je er geen spijt van zal krijgen!!
 
 
 
Back to Top